Кристиано Роналдо със сигурност няма да получава заплата колкото Лео Меси и Неймар, каквото е желанието му, ако остане в Реал Мадрид. 

Според "Кадена КОПЕ" португалецът все пак е получил предложение за нов договор от испанския гранд, но в него фигурира твърдо възнаграждение от 25 милиона евро. 

В контракта има клаузи за различни бонуси, които ще вдигнат заплатата на суперзвездата максимум с още 7,5 милиона или общо до 32,5 милиона, но това едва ли ще го задоволи. 

При нов триумф в Шампионската лига Роналдо ще прибере 2 милиона евро, 1,5 ще вземе за шампионска титла в Испания, а по 1 милион ще вземе за Кралката купа, както и ако спечели Златната топка и други индивидуални награди. Бонуси ще има за голмайсторския приз и изиграни мачове. 

Предложението обаче едва ли ще се хареса на Кристиано, който от доста време се чувства недооценен и не случайно след поредния триумф в Шампионската лига изрази разочарованието си от ситуацията, в която е поставен. Затова и на този етап раздялата с Белите продължава да бъде много вероятна.