Реал Мадрид потвърди официално привличането на бразилския талант Родриго Гоеш, за когото още преди време се появи информация, че ще играе на "Сантяго Бернабеу". 

Днес първо от Сантос обявиха споразумението с Кралския клуб, а по-късно това направи и европейският клубен шампион в сайта си. 

"ФК Реал Мадрид и Сантос се разбраха Родриго Гоеш да играе футбол в Реал Мадрид, когато достигне разрешената възраст за това. Въпреки че футболистът ще може да носи нашия екип от януари 2019-а, според споразумение той ще остане в Сантос до лятото на същата година" пише в официалната страница на Белите. 

Счита се, че цената на 17-годишния Родриго е около 40 милиона евро, като сумата е за 80% от правата му, като футболистът запазва 20% от тях.  По този начин испанският гранд взима още един бразилски талант, след като преди време уреди и Винисиус, който ще стане част от отбора още през това лято. 

Интерес към Родриго имаше още от Ливърпул, ПСЖ и Барселона, но техните предложения не са удовлетворили Сантос, преди от Мадрид да излязат с по-добра оферта. Заплата на младока се  очаква да бъде около 4 милиона евро на година.