Новият треньор на Реал Мадрид Юлен Лопетеги планира да продължи да разчита на досегашния титулярен вратар – Кейлор Навас, пише „Марка”. 

Костариканецът направи силни сезони за Белите, но след идването на Тибо Куртоа мнозина са на мнение, че вече няма бъдеще в Кралския клуб. 

Наставникът обаче иска да го задържи и вярва, че ще може да даде достатъчно възможности за изява и на двамата, което със сигурност няма да бъде лесно. Изданието обаче публикува интересен колаж, според който Лопетеги е като кукловод, който дърпа конците на двамата вратари. 

По-рано през лятото Реал привлече още един вратар – украинеца Лунин, чийто възможности за изява поне на този етап се очертава да бъдат доста ограничени. 

Все пак на този етап шефовете на Белите ще оставят самият Кейлор да помисли дали е готов да се бори за титулярно място и ще предпочете да напусне и да отиде в клуб, където ще има гарантирана стартова позиция. 

При всички положения обаче, решението на Лопетеги ще бъде доста трудно, ако наистина иска да запази и двамата. Преди няколко години Карло Анчелоти бе в подобна позиция, като тогава италианецът използваше Диего Лопес в първенството и Икер Касияс в Шампионската лига и турнира за Купата на Краля.