Реал Мадрид загуби от ЦСКА Москва с 0:1 в двубой от Група G на Шампионската лига, игран на стадион "ВЕБ Арена".

Неприятна грешка на Тони Кроос позволи на Никола Влашич да открие още във втората минута. Испанците създадоха безброй опасни положения пред вратата на домакините, но блестящи изяви на стража Игор Акинфеев и стабилната игра в защитата на московчани не позволиха промяна на резултата. 

Така Реал остана с 3 точки и дели второто място с отбора на Рома, който отнесе Виктория Пилзен с 5:0 в другия мач от групата. ЦСКА пък оглави класирането с 4 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YUgX0Fs6c0U" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна ударно за домакините, които откриха резултата още във втората минута. Детинска грешка на Тони Кроос подари топката на Никола Влашич, който се възползва по най-добрия начин и прати топката във вратата - 1:0.

В 14-ата минута ЦСКА можеше да удвои преднината си. Фьодор Чалов се включи добре в наказателното поле, след като получи хубав пас. Футболистът се опита да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от Варан.

Десет минути по-късно гостите се опитаха да отвърнат на удара. Тони Кроос отправи добро центриране от ъглов удар, Начо се извиси над всички и с глава насочи топката към вратата. Кълбото обаче беше геройски избито от защитник на домакините.

В 28-ата минута Каземиро пробва късмета си с мощна тупалка по земя от далечно разстояние. Топката обаче срещна лявата греда.

В 37-ата минута кълбото се озова в краката на Карим Бензема, който почти незабавно отправи техничен изстрел по диагонала. Топката обаче не намери очертанията на вратата. Две минути по-късно французинът нацели горната греда, след като засече с глава центриране отляво. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част футболистите на Реал се втурнаха да търсят изравнително попадение, но добре подредената защита на домакините затрудни значително атаката на испанците.

В 69-ата минута Марко Асенсио отправи обещаващ удар от движение от наказателното поле, но опитът му завърши малко встрани от целта.

В 74-ата минута Тони Кроос също си пробва късмета с удар към вратата от границата на пеналтерията, но опитът му премина на няколко сантиметра от дясната греда.

Три минути по-късно московчани отвърнаха на атаките. Яка Бийол шутира от линията на пеналтерията, но Кейлор Навас показа отличен рефлекс и изби топката.

В 82-ата минута Игор Акинфеев също демонстрира класа и чу аплодисментите на феновете за превъзходното си спасяване. Той спря коварен удар на Серхио Регилон Родригес от ръба на пеналтерията.

До края на двубоя "белия балет" се хвърли с всички сили в атака, но до попадение така и не се стигна. В последните минути напрежението си каза думата и Игор Акинфеев бе изгонен след като му бе показан втори жълт картон.

ЦСКА Москва - Реал Мадрид 1:0 

Голмайстор: Никола Влашич (2)

ЦСКА Москва: Акинфеев, Фернандес, Весао, Чернов, Набабкин, Бийол, Ахметов, Влашич, Обляков, Дзагоев (Ефремов 65'), Чалов (Сигурдсон 78') 
Треньор: Виктор Гончаренко

Реал Мадрид: Навас, Карвахал (Одриосола 43'), Варан, Начо, Родригес, Каземиро (Модрич 58'), Кроос, Себайос, Лукас (Мариано 58'), Асенсио, Бензема
Треньор: Хулен Лопетеги

Москва, стадион "ВЕБ Арена"
Съдия: Хуан Мартинес Мануера

Жълти картони: Бийол, Обляков, Акинфеев (ЦСКА);  (Реал)

Червен картон: Акинфеев (ЦСКА)