Алавес - Реал Мадрид, двубой от 8-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Мендисороса", начало: 19:30 часа българско време.

Вероятен състав на Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Начо, Родригес, Каземиро, Кроос, Себайос, Лукас, Асенсио, Бензема

Прогноза на Gol.bg:

В предишния кръг Алавес допусна втората си загуба през сезона, но въпреки това се задържа в горната част на класирането. Тимът загуби при гостуването си на Леванте с 2:1. 

Все пак преди това тимът бе в серия от 5 мача без поражение, в които записа 3 победи и 2 равенства. В 3 домакинства до този момент Алавес регистрира 2 ремита и 1 победа. Родриго Ели е аут за за тази среща.

Рубен Дуарте се връща за домакините на левия бек. Родриго Ели е контузен за тима. Получилите почивка срещу Леванте Мубарак Уакасо и Дарко Брасанач вероятно ще се върнат в състава. 

Шампионатът за Реал Мадрид започна с три поредни техни победи, но след тях нещата се объркаха и това си личи ясно в последните няколко мача на тима. Те стигнаха само до точка срещу Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид, а също така загубиха от Севиля и то с гръмкото 3:0. 

На чужд терен Реал имат само една победа в последните си шест шампионатни мача. Само преди няколко дена пък, въпреки доминацията си, "белия балет" загуби втория си мач в Шампионска лига, в гостуването си на ЦСКА Москва.

Контузени са Иско, Марсело и Карвахал. Гарет Бейл е поставен под въпрос, но вероятно ще се появи след като имаше възможност да играе и в дербито на Мадрид през седмицата, въпреки получената почивка.

Прогноза: Алавес - Реал Мадрид 1:2