Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, е убеден, че срещу него има заговор, зад който стои бившият му клуб Реал Мадрид.

Според La Repubblica връзката между петкратния носител на Златната топка и "белия балет" се влошила още през декември. Португалецът вярва, че след трансфера му при "бианконерите" Флорентино Перес се опитва да му навреди по всякакъв начин.

Роналдо е сигурен, че отсъствието му сред победителите в най-престижните индивидуални награди, делото за изнасилване, спортният червен картон срещу Валенсия в Шампионска лига и проблемите с личните спонсори са продиктувани от "дългата ръка" на Перес.

Припомняме, че Лука Модрич спечели призовете на УЕФА и ФИФА и изборът беше посрещнат с критики. От дни пък името на Кристиано е замесено в скандал за изнасилване на американката Катрин Майорга през 2009 г. Сега делото е възобновено, макар че през 2010 г. двете страни постигнаха извънсъдебно споразумение на стойност 375 000 долара.

От цялата история два от основните спонсора на Роналдо – Nike и EA Sports, изразиха притеснение и излязоха с официални позиции, че следят развръзката с повишено внимание.

От Юве не пропуснаха да защитят звездата си в официалната страница на клуба в Twitter. Треньорът Макс Алегри пък заяви: "Той е добро момче. В кариерата си винаги е показвал професионализъм на терена и извън него".