Реал Мадрид – Леванте, мач от 9-тия кръг на Ла Лига, стадион „Сантяго Бернабеу“, 14:00 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Куртоа, Касия

Защитници: Рамос, Варан, Начо, Марсело, Одриосола, Регуилон

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Асенсио, Иско, Себайос

Нападатели: Мариано, Бейл, Бензема, Васкес, Винисиус

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид продължава да изпитва проблеми в последно време и треньорът Хулен Лопетеги е категоричен, че след паузата за националните отбори столичани ще се върнат на правилния път. „Кралете“ нямат победа в последните си три мача в Ла Лига за първи път от 19 сезона и така победата над Леганес днес става задължителна. Последният успех на тима бе 1:0 над Еспаньол на 22 септември, а след това тимът загуби гостуванията си на Севиля и Алавес и завърши 0:0 с Атлетико Мадрид.

Освен всичко друго Реал вкара само веднъж в последните си 4 мача. Това обаче не е толкова голям проблем, тъй като тимът на Лопетеги е на 4-то място в класирането на само 2 точки зад лидера Севиля и на 1 зад вечния съперник Барселона.

Все пак статистиката сочи, че Реал и Леванте завършиха наравно в последните два мача между двата тима, включително 1:1 на Бернабеу. Очаква се Гарет Бейл да не започне от първата минута, тъй като имаше проблеми с разтежение по време на паузата за националните отбори. Лопетеги ще мисли до последно дали да рискува и с пускането на Карим Бензема и Иско. Така е възможно атаката да поведе Мариано Диас. От групата отпадна контузеният Дани Карвахал.

"Имам пълна увереност в отбора, който имам и съм убеден, че ще тръгнем напред. Има много дълъг път, който ще минем през сезона и съм сигурен, че ще имаме много силна позиция в края на пътя. Ще направим някои страхотни изпълнения и ще имаме страхотен сезон", заяви Лопетеги преди сблъсъка.

Резултат: 3:1