Реал Мадрид постигна втората си победа в Група G на Шампионската лига, след като надигра с 2:1 у дома Виктория Пилзен. Тимът на Хулен Лопетеги няма успех от 5 мача в Ла Лига, но продължава да се чувства като у дома си в Европа. 

Карим Бензема в началото на първата част и Марсело в средата на втората дадоха надежден аванс за “белите”, но 79-та Патрик Хрошовски намали за чехите. Виктория, в чийто редици бившият играч на Левски Роман Прохазка игра до 65-та минута, имаше доста положения на “Бернабеу”, но Кейлор Навас се отчете с прекрасни спасявания. 

Така след първите три мача в групата Реал и Рома делят първото място с актив от по 6 точки. ЦСКА Москва е на 3-то място с 4 точки, а Виктория има 1. В следващите мачове на 7 ноември Реал гостува в Пилзен. 

Очаквано, Реал се впусна в атаки от първата минута и малко след началото Серхио Рамос можеше да открие резултата. Защитникът удари греда след удар с глава. Капитанът на домакините можеше и да се превърне в грешник в 11-та минута, когато покри засада, а Милан Петържела стреля, но Кейлор Навас успя да спаси. 

В ответната атака Реал все пак вкара. Лукас Васкес проби по дясното крило и центрира към Карим Бензема, който успя да се освободи от пазача си и с глава да вкара за 1:0. 

Чехите обаче не се даваха и в 28-та минута активният Петържела пак изскочи на стрелкова позиция, но ударът му този път облиза страничната греда. В ответната атака Бензема можеше да удвои, но се отчете с пропуск. До края на първата част Иско профука още едно положение, а гол на Гарет Бейл бе отменен заради засада. Петържела пак остана на празна врата след центриране отдясно, но стреля над гредата.  

В началото на второто полувреме Михаел Кърменчик също изскочи на стрелкова позиция, но и той не успя да вкара зад Навас. 

В 54-та минута треньорът на Реал Хулен Лопетеги реши да замени Иско с 20-годишния уругваец Федерико Валверде, който малко след това бе в основата на второто попадение на тима му. 

Халфът подхвана атака, последва двойно подаване между Бейл и Марсело, а защитникът отблизо вкара за 2:0. Това бе гол във втори пореден мач за бразилеца, който се разписа и при загубата с 1:2 от Леванте през уикенда.

Напоритостта на гостите все пак даде резултат в 79-та минута, когато Чермак и Хрошовски пробиха защитата на Реал през центъра, а последният с хубав удар по тревата този път не остави шансове на Навас за крайното 2:1.  

Реал Мадрид - Виктория Пилзен 2:1

1:0 Карим Бензема 11' 

2:0 Марсело 56'

2:1 Патрик Хрошовски 79’

Реал Мадрид: Навас, Лукас Васкес, Начо, Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско (54 - Валверде), Бейл (75 - Асенсио), Бензема (88 - Диас)

Виктория Пилзен: Хрушка, Резник, Хейда, Хубник, Лимберски, Хрошовски, Прохазка (65 - Хоржава), Чермак, Хавел (76 - Моузес), Петържела (86 - Резничек), Кърменчик

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/x7sFiFyJfik" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>