Европейският клубен шампион Реал Мадрид се намира в дълбока криза. "Белият балет" вчера претърпя една от най-тежките си загуби в последно време – 1:5 от големия съперник Барселона.

След срама в "Ел Класико" мадридчани заемат незавидното 9-то място в класирането на Ла Лига. За последно отборът беше толкова назад в таблицата след 10 кръга преди 17 г. През сезон 2001/02, под ръководството на Висенте дел Боске, Реал заемаше 11-та позиция.

В края на кампанията "белите" финишираха 3-ти, а титлата отиде в ръцете на Валенсия. Все пак отборът се представи чудесно в Европа и спечели Шампионска лига след 2:1 над Байер Леверкузен на финала в Глазгоу. И сега надеждите на "Бернабеу" отново са свързани с Ушатата, след като титлата се превърна в мираж още през есента. Впрочем, както и през миналата година...

Реал определено изпитва трудности и при гостуванията си и е в серия от 4 поредни загуби далеч от дома. Освен от Барса, Гарет Бейл, Карим Бензема, Иско и компания сведоха глави още пред Севиля (0:3), ЦСКА Москва (0:1) и Алавес (0:1). За последно това се случи през февруари 2002 г., отново под ръководството на Дел Боске и в сезона на триумфа в Шампионска лига.

Но дали и тази кампания ще завърши победоносно за Реал в Европа? Времето ще покаже.