Реал Мадрид иска да преобърне лошия сезон, заяви новият старши треньор на европейския клубен шампион Сантяго Солари. До момента Солари водеше втория състав на "белите", но се наложи спешно да замени уволнения от клубното ръководство Хулен Лопетеги.

"Открих състав, който изпитва болка, но готов да преобърне ситуацията. Това е група от шампиони и войни, не е най-лесната ситуация. Всички искаме да подобрим положението", заяви Солари пред медиите във вторник.

Първият мач на специалиста начело на европейския клубен шампион ще бъде срещу третодивизионния Мелия на 1/16-финалите в турнира за купата на Испания в сряда.

"Идеята ни е да отидем и да покажем характер. Имам големи надежди. Да работя в Реал Мадрид е изключителна възможност", каза още бившият футболист на столичани.

Той ще се надява да последва съдбата на Зинедин Зидан, който беше треньор във втория отбор на "белите" и през 2016 година замени Рафаел Бенитес. Зидан изведе мадридския тим до три трофея в последователни години в Шампионската лига.

"Трябва да оставим Зидан на мира, той е една от най-големите легенди на клуба. Не може да бъде описан. Трябва да го оставим насаме с неговото величие", каза още Сантяго Солари, който се завърна в Мадрид през 2013 година като треньор в клубната академия. Три сезона след това беше назначен да води втория състав на Реал Мадрид.

Аржентинецът игра за "белите" между 2001 и 2005 година, след което премина в Интер Милано.