Реал Мадрид намери утеха след болезнената загуба от Барселона през уикенда с класическа победа над Мелила с 4:0 в двубой от 1/16-финалите за Купата на Краля, игран на стадион "Aлварес Кларо".

Треньорът Сантяго Солари заложи на доста футболисти, които по-рядко получават възможност за изява, но те бяха напълно достаъчни, за да може "белия балет" да доминира на терена. Точни за гостите бяха Карим Бензема и Марко Асенсио, които се разписаха през първото полувреме, а Алваро Одриосола и Рамон Гонсалес Перес се разписаха през втората част.

Така Реал натрупа достатъчно добра преднина за реванша на "Сантяго Бернабеу", който ще бъде на 5 декември.

Гостите поеха инициативата още след първия съдийски сигнал и стигнаха до интересно положение в 5-ата минута. Марко Асенсио центрира опасно топката в наказателното поле, но Дани Барио беше добре позициониран и се справи със ситуацията.

В 9-ата минута обаче гостите показаха зъби и Игор Мартинес бе добре изведен зад защитата на "белия балет". Нападателят стигна до удобна позиция в пеналтерията и шутира по диагонала. Топката обаче мина малко встрани от лявата греда.

В 23-ата минута Лукас Васкес овладя подаване на ръба на наказателното поле и стреля по посока на вратата. Топката рикошира в крака на защитник и леко промени таекторията си, но Барио се хвърли и направи великолепно спасяване. 

В 28-ата минута логичното се случи. Одриосола проби отдясно и нахлу в пеналтерията и подаде към непокрития Карим Бензема. Необезпокояван на метър от голлинията, френският нападател се разписа с лекота - 0:1.

В 39-ата минута Васкес бе изведен по прекрасен начин от Дани Себайос. Футболистът незабавно шутира по земя, но вратарят Барио беше на място и спаси. Същото се случи и в 44-ата минута, когато главни герои в опасната ситуация отново бяха двамата и отново не се стигна до гол. 

В последните секунди на добавеното време на първата част Марко Асенсио удвои преднината на Реал. Халфът получи прекрасно подаване отляво, което бе дело на Родригес и с прецизен удар прати топката във вратата.

През вторите 45 минути направиха няколко плахи опита да стигнат до почетно попадение. в 55-ата минута Игор Мартинес се включи добре в наказателното поле и шутира, но топката не намери очертанията на вратата.

В 72-ата минута Винисиус Жуниор получи прекрасно подаване на границата на наказателното поле и отправи изстрел. Топката преодоля вратаря, но се удари в напречната греда.

В 79-ата минута Алваро Одриосола оформи класическия резултат. Футболистът се оказа на правилното място в правилното време и успя да се възползва от разбъркване в опасна близост до вратата - 0:3.

В добавеното време на двубоя резервата Рамон Гонсалес Перес също успя да се разпише, след като се възползва от прекрасно центриране отдясно, което бе дело на Одриосола.

Мелила - Реал Мадрид 0:4

Голмайстори: Карим Бензема (28) Марко Асенсио (45+1), Алваро Одриосола (79), Рамон Гонсалес Перес (90+3)

Мелила: Барио, Маханан, Гаярдо, Ричи, Чакла, Гаридо (Буено 84'), Кастийо, Мартинес (Брахим 75'), Руано, Халифи, Касми (Мартин 70')
Треньор: Луис Карион

Реал Мадрид: Навас, Одриосола, Санчес, Рамос (Начо 46'), Родригес, Йоренте, Себайос, Асенсио (Перес 83'), Васкес, Винисиус, Бензема (Дипета 46')
Треньор: Сантяго Солари

Мелила, стадион "Aлварес Кларо"
Съдия: Рикардо де Бургос Бенгоечеа
Жълти картони: Чакла (Мелила); Санчес, Васкес (Реал)