Eйбар – Реал Мадрид, мач от 13-ия кръг на Ла Лига, стадион „Мунисипал де Ипуруа“, 14:00 часа, съдия Хуан Мартинес

Контузени за Ейбар: Кавалера, Рамис, Арбия, Диоп
Контузени за Реал: Каземиро, Начо, Регуилон
Под въпрос за Реал: Навас

Прогноза

Феновете на Реал Мадрид вярват, че силната серия на тима след идването на Сантяго Солари ще продължи и при визитата на Ейбар в двубоя от 13-ия кръг. 

Четирите поредни победи във всички турнири след срама от Барселона, върнаха оптимизма при Кралете, а освен това осигуриха и постоянен контракт на аржентинеца, който сега трябва да продължи да побеждава. 

Ситуацията в класирането е много любопитна и разликата до Барселона е само 4 точки, които след кръга могат да бъдат и по-малко предвид трудното гостуване на каталунците в Мадрид на Атлетико. 

Двубоят ще даде началото на една тежка поредица за столичани, които ще изиграят 9 срещи за 29 дни, но пък четирите сблъсъка от шампионата определено могат да бъдат спечелени, като на теория единственият по-труден мач и домакинството на Валенсия. През декември Реал ще играе още с опашкарите Уеска и Райо срещу които едва ли ще има големи проблеми. 
 
За визитата в Ейбар Солари ще може да разчита и на Марсело, Карвахал и Мариано, които са възстановени от контузиите си, което разбира се е отлична новина. Връщането на настроението обаче е това, което със сигурност показва, че кризата вече е преодоляна. 
 
Баските обаче могат да бъдат неприятен съперник и в последните си 5 двубоя от шампионата загубиха само веднъж, а освен това спечелиха 4 точки от силно представящите си тимове на Алавес и Валядолид, така че не са за подценяване. 
 
Големият проблем за Реал остава защитата, защото от 31 март в 10 поредни гостувания от първенството столичани получиха средно по над 2 гола, като спечелиха само 3 от тези срещи, което показва, че не са особено стабилни далеч от „Бернабеу“. 
 
Въпреки това предвид възхода от последните дни и позитивното влияние на Солари този мач също би трябвало да бъде спечелен. Просто класата на Реал е по-голяма, като във всеки един момент индивидуалностите могат да направят разликата. Ейбар не е толкова стабилен в отбрана, което би трябвало да подпомогне столичани да стигнат до триумфа. 
 
Резултат: Ейбар – Реал Мадрид 0:2