Допинговият скандал с европейския клубен шампион Реал Мадрид продължава да се разраства. От Football Leaks разкриха още интересни подробности около случая, който излезе на бял свят снощи.

През февруари 2017 г. допингови служители пристигнали на "Сантяго Бернабеу" без предупреждение, за да вземат проби от звездите на "кралете". Това предизвикало недоволство сред Кристиано Роналдо и тогавашните му съотборници.

Петкратният носител на Златната топка бил раздразнен от конкретна ситуация. Той започнал да се оплаква, че служителят на УЕФА не е уцелил вената му с иглата и имал нужда от втори опит. По правилник взимащият пробата има право на три опита.

Все пак Роналдо дал нужното количество кръв, а след него дошъл ред и на Тони Кроос и още 8 футболисти. И тук вече се намесили лекарите на Реал, които обвинили хората на УЕФА в непрофесионализъм и настояли да довършат процедурата.

Това е абсолютно забранено, но докторите на евроцентралата се съгласили заради "създалото се напрежение", както се пише в документа. И заради това Реал не получил наказание.

Football Leaks вече разкри, че капитанът на "белите" Серхио Рамос дал положителна проба след финала с Ювентус в Шампионска лига, спечелен от испанците с 4:1. Медикът на клуба обаче поел отговорност, което отървало защитника от наказание.