Реал Мадрид започна по кошмарен начин 2019 година на своя стадион "Сантяго Бернабеу" и загуби от Реал Сосиедад с 0:2 в двубой от 18-ия кръг на испанската Ла Лига.

Феновете по трибуните изживяха истински шок още в първите минути на срещата, след като гостите поведоха след изпълнение на дузпа, която бе реализирана от Вилиан Жозе. След това футболистите на треньора Сантяго Солари успяха да създадат редица опасности, но Винисиус Жуниор и Карим Бензема на няколко пъти пропуснаха да се разпишат. 

Като за капак на всичко в средата на второто полувреме "белия балет" остана с човек по-малко, след като Лукас получи втори жълт картон. В края на двубоя Рубен Пардо нокаутира домакините и оформи крайния резултат.

Така Реал се свлече на 5-ото място в класирането с актив от 30 точки, с 1 по-малко от 4-ия Алавес и на цели 7 от кръвния враг Барселона, който след малко ще се изправи срещу Хетафе и има възможност да се увеличи преднината си.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MA4xCQIGRoc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна шокиращо за домакините, след като баските получиха правото да изпълнят дузпа още във втората минута. Каземиро повали съперников Микел Мерино и съдията Хосе Луис Мунуера Монтеро не се поколеба да посочи бялата точка. Вилиан Жозе се нагърби с отговорността и безпощадно прати топката във вратата на Тибо Куртоа.

"Белия балет" се опитаха да се върнат в мача бързо но Карим Бензема пропусна да изравни в 10-ата минута. Французинът получи хитро подаване в наказателното поле и шутира. Топката обаче мина на сантиметри от лявата греда.

В 23-ата минута Лука Модрич се изплъзна от вниманието на защитата на гостите и стреля от средно разстояние към долния ляв ъгъл, но Херонимо Рули беше добре позициониран и улови безпроблемно.

В 38-ата минута Каземиро се извиси над всички и засече центриране от ъглов удар на Тони Крос. Дефанзивният халф обаче насочи топката на косъм над напречната греда вратаря Рули.

В добавеното време на първата част Лукас достигна до късо подаване на границата на наказателното поле и стреля. Топката успя да мине покрай вратаря на гостите, но се удари в лявата греда.

През вторите 45 минути футболистите на "белия балет" се втурнаха в търсене на обрат. В разстояние от 2 минути Рафаел Варан и Винисиус Жуниор бяха близо до изравнителното попадение, но късметът не бе с тях.

В 53-ата минута хитро подаване намери Аднан Янузай, който се възползва от огромното празно пространство пред себе си. Бившият играч на Манчестър Юнайтед шутира по диагонала от границата на пеналтерията, но неточно.

Точно когато атаките към вратата на Рули се засилваха все повече и повече, домакините останаха с човек по-малко в 61-ата минута. Лукас получи втори жълт картон и отиде преждевременно под душовете.

Въпреки недостига на футболисти на терена, футболистите на Реал Мадрид продължиха да са по-активни. В 65-ата минута Винисиус се измъкна от защитата, финтира вратаря и падна в наказателното. Съдията реши, че това не е дузпа. Повторенията обаче показаха, че Руи не е играл с топката.

В 79-ата минута отново 18-годишният бразилец създаде проблеми на защитата на баските. Бразилецът проби отляво и отправи техничен диагонален изстрел от ръба на наказателното поле. Топката обаче не намери целта.

В края на двубоя гостите нокаутираха "белия балет" Вилиан Жозе се възползва от оредялата защита на домакините и намери Рубен Пардо в наказателното поле с прецизно центриране. Последният отбеляза с глава отблизо за 0:2.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 0:2

Голмайстори: Вилиан Жозе (3'), Рубен Пардо (83')

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело (Родригес 77'), Модрич, Каземиро (Иско 57'), Кроос (Себайос 81'), Лукас, Винисиус, Бензема
Треньор: Сантяго Солари

Реал Сосиедад: Руи, Елустондо (Салдуа 69'), Йоренте, Морено, Муньос (Елорса 84'), Мерино (Пардо 73'), Ияраменди, Сурутуса, Янузай, Оярсабал, Жозе
Треньор: Иманол Алгуасил

Мадрид, стадион "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Хосе Луис Мунуера Монтеро
Жълти картони: Лукас, Марсело, Модрич, Иско (Реал Мадрид); Жозе (Реал Сосиедад)
Червен картон: Лукас (Реал Мадрид)