Европейският клубен шампион Реал Мадрид победи с 2:1 като гост Бетис с едва 26,3% владеене на топката, съобщи официалният сайт на Ла Лига.

Успехът за "белите" на негостоприемния стадион "Бенито Вилямарин" изкова Дани Себайос с гол от фаул в края. За първите 45 минути игра домакините владееха топката в 71% от времето, а след почивката 77%. Логично, показателите при пасовете също са в полза на севилци – 713 (648 точни) срещу 254 (209 точни). Но Реал има предимство в ударите в очертанията на вратата – 5 срещу 2, което в крайна сметка натежа за крайния изход.

Друга любопитна статистика след срещата показва, че Реал записва 6-та победа от 6 мача, когато Иско не играе под ръководството на Сантяго Солари. Не е тайна, че отношенията между двамата са хладни и не е изключено след края на сезона испанският национал да напусне "Бернабеу", ако не последва треньорска рокада. С Иско в състава пък Реал на Солари е спечелил 7 от 11 мача.

И въпреки кадровите проблеми, 26-годишният футболист отново играе рядко. В лазарета на Реал са Марко Асенсио, Гарет Бейл, Тони Кроос, Лукас Васкес, Маркос Йоренте, Мариано Диас. Срещу Бетис Солари пусна в игра младите Винисиус Жуниор, Федерико Валверде и Серхио Ригалон, а като резерви използва героя Себайос, новото попълнение Брахим Диас и Кристо Перес.

"Играха много млади играчи и това е добра новина за клуба. Такива са ни плановете за сезона – да влеем свежа кръв в отбора. Ние сме едно цяло, не сме само титуляри. Моя работа е да правя ротации и да избирам най-добре подготвените футболисти", обоснова се Солари.

С успеха Реал се върна в Топ 4 на класирането с 33 точки, след като Алавес (32 т.) направи 1:1 при гостуването си на Жирона. Лидер е Барселона с 43 т., следват Атлетико Мадрид (38) и Севиля (33). "Важно е, че не позволихме на конкурентите ни да се откъснат", каза още Солари след мача с Бетис.

В следващия кръг Реал приема Севиля, Барса е домакин на Леганес, Атлетико гостува на последния в класирането Уеска.