Леванте - Реал Мадрид, двубой от 28-ия кръг на испанската Ла Лига, "Естадио Суидад де Валенсия", начало: 21:45 часа българско време.

Вероятен състав на Реал: Куртоа, Одриосола, Варан, Начо, Марсело, Себайос, Каземиро, Кроос, Винисиус, Асенсио, Бейл

Прогноза на Gol.bg:

Леванте е на 12-тата позиция преди започването на този кръг. Миналата седмица тимът изненадващо се поздрави с добра победа 4:1 като гост над Селта. Това стана след като в три поредни кръга не можеше да отбележи гол. 

При последните си две домакинства поне не инкасира попадение, но спечели само едно от тях, което бе с 2:0 срещу Валядолид. По принцип това не се случва често и мачовете на Леванте са резултатни. В 16 от 24-те двубоя на тима в първенството видяхме над 2.5 гола. Серхио Постиго е аут за мача.

Въпреки силното представяне в дербито на Мадрид в събота срещу Атлетико, Реал в крайна сметка претърпя много изненадваща загуба от своите каталунски съперници Жирона с 1:2 насред "Сантиаго Бернабеу". 

Няколко дни преди това "белия балет" победи Аякс с 2:1 като гост, като пък в предходния си двубой надигра Атлетико Мадрид с респектиращото 3:1 на "Уанда Метрополитано". Серхио Рамос е наказан за мача, докато Иско и Маркос Йоренте са аут, поради травми.

Поглед към сблъсъците между Реал и Леванте в Ла Лига показва 25 мача, от които 3 са спечелени от домакините, а "белия балет" е с 19 успеха. Когато двата тима се срещнаха за пръв път този сезон, Леванте изненада и спечели с 1:2 на "Сантиаго Бернабеу".

Прогноза: Леванте - Реал Мадрид 1:3