Реал Мадрид - Барселона, полуфинален мач-реванш за Купата на Испания. Стадион "Сантяго Бернабеу", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Реал Мадрид: Навас, Рамос, Варан, Карвахал, Регилон, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Васкес, Бензема
Под въпрос: Йоренте, Иско

Барселона: тер Стеген, Юмтити, Пике, Алба, Роберто, Бускетс, Видал, Ракитич, Дембеле, Меси, Суарес
Под въпрос: Силисен, Ленгле, Вермаелен, Артур
Контузен: Рафиня

 

Прогноза на Gol.bg:

Вечните врагове излизат един срещу друг в спор за място на финала, след като първата среща завърши 1:1 и не даде отговор на много въпроси. Това ще бъде първото от двете издания на Ел Класико през седмицата, тъй като през уикенда двата гиганта ще мерят сили и за първенство.

Барселона имаше сериозни проблеми в офанзивен план в предходните си три мача, но в събота обърна Севиля с 4:2 след фамозен хеттрик и асистенция на тартора си Лионел Меси. Аржентинецът се закани директно, че същата съдба като андалусийци ще имат и мадридчани.

Въпреки това пред каталунците продължава да свети сигналната лампа, защото тяхната продукция в Севиля не беше нищо особено и Меси отново влезе в ролята на спасител. Освен това шампионите регистрираха четири равенства в предходните си шест мача и показват непостоянство.

Барселона е рекордьор за Купата с 30 отличия, печелейки надпреварата в последните четири сезона. Реал Мадрид обаче е последният отбор, елиминирал "блаугранас" в турнира (пак на фаза полуфинал през 2013 година), както и последният отбор, побеждавал каталунците на финала (2014 година).

В исторически план Барселона води на Реал с 14:12 победи в 34 мача за Купата, но пък през този век изостава сериозно (1:3 победи), губейки големите мачове (също така финала през 2011 година). Интересното е, че Реал Мадрид няма загуба в 34 от последните си 38 мача в турнира, но пък не е печелил трофея от 2014 година насам.

Гладът за триумф в надпреварата със сигурност е по-голям в редиците на "белия балет", който падна изненадващо у дома срещу Жирона на 17 февруари, но пък спечели останалите шест мача за последните седем кръга в първенството, двата четвъртфинална сблъсъка с Жирона за купата и гостуването си на Аякс в Шампионската лига. 

Пред Барса се открива перспективата да стане първият отбор с пет поредни купи на Испания, което със сигурност гъделичка Меси и компания. Стадионът на Реал Мадрид често е наричан шеговито "Сантяго БернаЛео" заради избухванията на Меси, но този път смятам, че безспорната индивидуална класа на Бълхата няма да стигне за краен успех на отбора му.


Резултат: Реал Мадрид - Барселона 3:2