Звездата на Аякс Душан Тадич изигра един от мачовете на живота си в снощния 1/8-финален мач-реванш на Шампионската лига с Реал Мадрид.

Заспалият гигант от Амстердам се събуди и детронира европейския шампион по сензационен начин с гръмка победа с 4:1, след като беше загубил първата среща в Ниската земя с 1:2.

Над всички беше Душан Тадич, който набързо записа две асистенции, а Реал Мадрид глътна два гола до 18-ата минута на "Сантяго Бернабеу" в мач от Шампионската лига за първи път в историята си.

Сръбският атакуващ полузащитник се разписа и малко след изтичането на час игра, ставайки вторият футболист на Аякс с поне 6 гола в рамките на един сезон в ШЛ. Преди него подобно нещо беше правил само финландецът Яри Литманен на два пъти (сезони 1994/95 и 1995/96).

Тадич стана първият футболист на Аякс, който записва две асистенции в мач от Шампионската лига и първият футболист този сезон, който е участвал пряко във вкарването на цели 10 гола в надпреварата. Той дели първото място при подавачите с 4 асистенции, а повече голове (8) от него има само Роберт Левандовски от Байерн.