Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес носи най-голяма вина за кризата обхванала тима. Поне това смятат по-голямата част от феновете на столичани. 

Белите загубиха 4 от последните си 5 мача, като в предишните 3 отстъпиха на два пъти от Барселона, а върхът бе 1:4 от Аякс и отпадането им от Шампионската лига, така че сезонът е пълна катастрофа. 

Очаквано в момента се търсят причините за случващото се, но резултатите в анкета в сайта на вестник „АС” са категорични. 71% от участвалите в нея са на мнение, че Перес е главният виновник, вероятно заради раздялата със Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо. 

19% смятат, че играчите са тези, които носят най-голямата отговорност, а само за 10% виновниците са треньорите, като става въпрос за Юлен Лопетеги и наследника му Сантяго Солари. 

Интересното е, че подобни анкети и в други испански медии като „Кадера СЕР”, „Кадена Копе”, „Куатро”, „Антена 3” и „Ла Сеста” са с подобни резултати. Средно в тях 68% считат, че Флорентино е грешникът за това състояние на отбора, 20%  играчите, а 10% треньорите.