Реал Мадрид - Ейбар, мач от 31-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Сантяго Бернабеу", 17.15 часа българско време.


Групата на Реал Мадрид:
Вратари: Навас, Зидан, Моха
Защитници: Начо, Варан, Вайехо, Одриосола, Регилон
Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Асенсио, Иско, Себайос, Валверде, Брахим
Нападатели: Бензема, Бейл, Васкес
Наказан: Марсело
Контузени: Винисиус, Карвахал, Йоренте

Почивка: Рамос, Мариано


Прогноза на Gol.bg:

Детронираният европейски шампион окончателно се раздели с амбициите си да се доближи до първенеца Барселона в предишния кръг, когато загуби гостуването си на Валенсия и разликата с каталунците набъбна на 13 точки.

"Ефектът Зидан" не продължи особено дълго и на "Местая" се видя, че завръщането на Зизу в любимия отбор не може да реши проблемите на столичани. Те все пак могат спокойно да доиграят сезона, защото участието им в Шампионската лига не е застрашено.

Спокойни могат да бъдат и гостите от Ейбар, защото те са на цели десет точки над зоната на изпадащите и по всичко личи, че участието им в елита догодина е гарантирано. Тимът обаче е един от най-слабите гости, печелейки само веднъж далеч от дома.

Ейбар победи само два пъти в последните си осем мача за първенство, а в последните си 10 гостувания не спечели нито веднъж. Все пак е за отбелязване, че баските са в състояние да препънат своите противници, защото във въпросната поредица от визити бяха изковани шест хикса.

Реал спечели девет от последните си 12 шампионатни срещи, но интересното е, че три от последните седем домакинства бяха загубени. В съперничеството между двата клуба в Ла Лига Ейбар има само една победа (при цели седем загуби), но пък тя беше паметна - с 3:0 през ноември. Този път навярно ролите вече ще бъдат разменени.


Резултат: Реал Мадрид - Ейбар 4:1