Леганес – Реал Мадрид, мач от 32-рия кръг на Ла Лига, стадион „Естадио Мунисипал де Бутарке“, 22:00 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Зидан, Алтубе

Защитници: Карвахал, Вайехо, Варан, Начо, Марсело, Одриосола

Полузащитници: Модрич, Каземиро, Валверде, Йоренте, Асенсио, Иско, Себайос

Нападатели: Бензема, Бейл, Васкес

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид гостува на Леганес с идеята за задължителна победа, за да скъси изоставането си от лидерите в Ла Лига. Тимът на Зинедин Зидан е на цели 14 точки зад водача в класирането Барселона, но може да скъси изоставането си зад Атлетико Мадрид на само 2 точки, ако победи довечера.

Двубоят пропуска капитанът на Реал Серхио Рамос заради контузия в прасеца. Под въпрос е участието на вратаря Тибо Куртоа, който не игра в последните три мача на тима си. Твърдо аут са Дани Карвахал и Винисиус. За домакините няма да играят Александър Шимановски и Юсеф Ен-Несири.

Леганес е в серия от три мача без загуба и се наслаждава на приличен сезон в Ла Лига. Тимът на Маурисио Пелегрино в момента е на 12-та позиция в класирането, а мачовете с Реал Мадрид винаги са голям дразнител.

В началото на януари Леганес победи противника си с 1:0 у дома, но след това претърпя поражение на „Бернабеу“ и не успя да се класира за осминафиналите на Купата на Краля. Реал спечели 4 от последните 5 мача с Леганес.

Резултат: 1:3