Реал (Мадрид) - Атлетик (Билбао), среща от 33-ия кръг на испанската Примера дивисион, стадион "Сантяго Бернабеу", 17:15 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Реал (Мадрид): Навас, Начо, Варан, Карвахал, Марсело, Валверде, Каземиро, Модрич, Асенсио, Иско, Бензема

Атлетик (Билбао): Ерерин, Алварес, Мартинес, Юри, Маркос, Ечебария, Хосе, Муниаин, Гарсия, Кордоба, Уилямс

Прогноза на Gol.bg:
Ако "кралете" искат да финишират на второто място, тогава всичко минава през победа във всичките мачове до края на сезона и надежда, че Атлетико (Мадрид) ще може да сгреши в повече от една, от тези срещи. В момента разликата между мадридчани и "дюшекчиите" е 7 точки, но градският съперник е с мач повече.

Домакините ще бъдат без Винисиус, Куртоа, Рамос, Мариано и Одриосола, които са контузени и ще пропуснат срещата. Освен това Кроос е под въпрос и може също да не вземе участие в днешната среща. Гостуващият тим пък ще бъде без Де Маркос, Капа и Гомес. И тримата страдат от травми и също няма да са на линия.

Мадридчани са в колеблива форма и отборът има на сметката си три победи, реми и загуба за последните си пет мача от всички турнири, което определено не е много добре за отбор, който се бори за най-големите трофеи.

Гостите са в същата форма за същия брой мачове и реално погледнато са в доста добро състояние за средняк. 

Реал е загубил две от последните си пет домакинства на свой стадион в първенство, докато гостите имат две победи в последните си пет визити пак за първенство. Не е изключено да станем свидетели на някоя изненада.

В последните пет преки мача между двата отбора статистиката показва две победи за "кралете" и три ремита. Нашата прогноза за този мач е домакински успех с два гола.

Прогноза: Реал (Мадрид) - Атлетик (Билбао) 2:0