Райо Валекано - Реал Мадрид, двубой от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, "Тереса Риверо", начало: 21:45 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид: Навас, Куртоа, Алтуб, Карвахал, Вайехо, Варан, Начо, Марсело, Кроос, Модрич, Каземиро, Йоренте, Асенсио, Брахим, Иско, Себайос, Мариано, Бейл, Лукас

Прогноза на Gol.bg:

Райо Валекано има само една победа в последните си 13 мача в първенството. Така тимът се превърна в кандидат номер едно за изпадане. В момента отборът е на дъното на класирането, като спасението се намира на седем точки от него. 

Тимът имаше период от седем поредни загуби и общо девет кръга поред изкара без победа. Изненадващо след това спечели с 2:0 домакинството си на Валенсия, но това явно е било моментен проблясък. 

Сега е без успех в три поредни кръга, а в своя последен мач допусна разгром с 0:5 при гостуването си на Севиля. С това се превърна в отбора с най-лоша голова разлика в Ла Лига и с най-много допуснати попадения в първенството. Алваро Медран се връща след наказание. Елустондо е с контузия, а Раул де Томас не може да играе срещу Реал поради условията на наема си.

Реал Мадрид пък не успя да спечели в нито една от последните си три срещи извън собствения си стадион, след загуба от Валенсия и две равенства с Леганес и Хетафе. 

Любопитното е, че мачовете на "белия балет" като гост са резултатни. Реал е вкарал 30 гола в 17 гостувания през сезона, което го прави най-резултатния тим като гост в Ла Лига.

Треньорът Зинедин Зидан няма да може да разчита на капитанъ Серхио Рамос поради контузия. Карим Бензема е с травма на бедрото и все още не е ясно кога се очаква да се възстанови.

Прогноза: Райо Валекано - Реал Мадрид 2:3