Зинедин Зидан иска да промотира сина си Лука като втори вратар в Реал и това е причината за решението му Кейлор Навас да напусне. 

Вестник „Марка“ отбелязва, че в последните години вратарската позиция в клуба винаги носи някакви конфликти, като и сега изглежда, че ще има напрежение. 

Белите имат на свое разположение и обещаващия украинец Андрий Лунин, който е само на 20 години и специалистите смятат, че може да се превърне в един от най-добрите на позицията. Той  обаче бе взет, когато Зидан не бе в клуба. 

Очаква се треньорът да се срещне скоро с хората, които също отговарят за спортната част и да обсъдят нещата за лятото, но един от въпросите ще бъде и вратарската позиция, като желанието на Зидан е синът му да бъде със статут на втори страж. 

Лунин е под наем в Леганес, където направи добри мачове, като изданието отбелязва, че засега не е ясно как шефовете ще погледнат на желанието на френския наставник и дали не смятат, че украинският страж е с по-добри перспективи, което може да доведе до вътрешно напрежение.