Еден Азар подписа с Реал Мадрид. Бързоногият футболист парафира договора си в компанията на президента на "белия балет" Флорентино Перес. Малко след това белгиецът позира с бяла фланелка без номер.

"Испанският ми още не е много добър. Благодаря на президента, семейството ми. Много съм амбициран да играя да играя с тази фланелка и да вдигна много трофеи. От дете мечтая да играя за Реал Мадрид и само искам да се насладя на този момент. Мерси, благодаря", каза Азар.

След това Азар стъпи на терена на стадион "Сантиаго Бернабеу", където десетки хиляди фенове по трибините го посрещнаха подобаващо за една суперзвезда.

Като жест към публиката, белгиецът изрита няколко десетки топки към трибуните. От своя страна привържениците на Реал пък на няколко пъти скандираха името на Килиан Мбапе, който също искат да видят с екипа на "белия белет".

Мадридчани от години се интересуват от трансфер на Азар, който склони да напусне Челси един сезон преди края на неговия договор.

Пристигането на 28-годишния Еден Азар в Мадрид вероятно означава, че Гарет Бейл ще напусне "белите". Реал Мадрид ще плати 130 милиона лири на Челси за правата на Азар.