Зинедин Зидан напомни отговорностите на Гарет Бейл, въпреки че не иска уелсеца в състава си и футболистът не пътува за турнира в Мюнхен, тъй като не е бил готов. 

Появиха се обаче снимки, на които се вижда, че Бейл играе голф по време на първия мач от надпреварата „Ауди Къп” във вторник срещу Тотнъм, което явно не се хареса на французина. 

„Е, ще видим какво е положението, като се върнем. Няма да забраня на някого да прави нещо. Той обаче трябва да изпълнява отговорностите си. Ще видим какво е правил в Мадрид. Не искам да се меся в личния му живот, но мислех, че е тренирал” заяви Зидан след победата над Фенербахче с 5:3. 

„Няма обаче да кажа, че той е проявил неуважение. Няма да допусна да ме поставите в такава позиция, така че не бих коментирал нищо повече” добави специлалистът, който само преди дни обяви, че ще е най-добре за всички ако Бейл си тръгне. 

Трансферът на футболиста в китайския Джансу Сунин обаче пропадна в последния момент и след като и трансферният прозорец в страната вече е затворен, бъдещето му остава все толкова неясно.