Реал Мадрид в момента е най-слабият отбор в Ла Лига. Това изчисли Mundo Deportivo от гледна точка на представянето на всички тимове от испанския елит по време на предсезонната подготовка.

"Белият балет" изигра седем приятелски мача, в които записа три загуби (1:3 от Байерн Мюнхен, 3:7 от Атлетико Мадрид и 0:1 от Тотнъм), две равенства (по 2:2 с Арсенал и Рома, след дузпи съответно 3:2 и 2:3) и само две победи (5:3 над Фенербахче и 1:0 над Ред Бул Залцбург).

Изданието отбелязва, че при класиране на всички отбори от Ла Лига според резултатите им в проверките, Реал заема последното 20-то място, а лидер е Гранада. Ахилесовата пета на отбора на Зинедин Зидан се явява защитата. В седемте контроли, мадридчани допуснаха 18 гола, което е средно по 2,6 на мач.

Резултатите идват на фона на дадените 303 милиона евро за пет нови попълнения. Най-гръмкото име сред тях е това на Еден Азар, който игра във всички срещи, но вкара само един гол, при победата над Залцбург.

Испанското първенство започва в края на тази седмица. В 1-ия кръг реал гостува на Селта, като мачът е в събота от 18.00 часа наше време. "Белите" не са губили във Виго в шест поредни двубоя във всички турнири, като спечелиха четири от тях.