Уелската звезда Гарет Бейл ще остане в Реал Мадрид и през новия сезон. Това разкри треньорът на "Кралете" Зинедин Зидан след победата с 3:1 над Селта във Виго в мач от 1-ия кръг на Ла Лига.

Името на Бейл цяло лято беше свързвано с напускане, тъй като не беше желан от френската легенда. Двамата явно са заровили томахавките и Зизу похвали 30-годишния футболист.

"Преди началото на мача разговарях с Бейл, той остава. Сега всичките ни играчи мислят единствено за началото на сезона. Гарет се представи много добре срещу Селта", заяви Зидан.

Уелсецът започна титуляр за Реал във Виго и в 12-ата минута се отличи с асистенция към Карим Бензема. В следващия кръг Реал играе с Валядолид на 24 август.

Бейл играе на "Сантяго Бернабеу" от 2013 г., когато беше купен от Тотнъм за 100 млн. евро. Той спечели всичко възможно с "белите", включително четири Шампионски лиги.

Честите му контузии обаче са една от причините да не успее да се превърна в голямата звезда на отбора, особено след напускането на Кристиано Роналдо.