Битката за Неймар между Реал Мадрид и Барселона продължава и сега вестник „Марка“ твърди, че Кралския клуб е пратил свой високопоставен човек в Париж в опит да уреди бразилеца. 

В последните седмици нападателят е пращан ту на „Бернабеу“, ту на „Камп Ноу“, но все още продължава да бъде част от ПСЖ, въпреки информациите, че френският шампион иска сагата да приключи максимално бързо. 

Досега от Мадрид са водили преговорите по телефона, но са решили да увеличат усилията си, особено след твърденията, че шансовете на Барса да си върне футболиста са минимални заради големите различия между клубовете. 

Говори се, че столичани вече са направили оферта включваща Бейл, Хамес и Кейлор Навас в добавка към 100 милиона евро, която обаче е била отхвърлена. В Реал обаче вярват, че все пак могат да постигнат договорка и затова ще натискат до последно.  

В същото време се смята, че последната надежда на каталунците е свързана със сантименталната страна на трансфера и това, че Неймар все пак е играл за Барса и затова няма да отиде в големия съперник. Това обаче изобщо не е сигурно, че ще има роля.