Пабло Диас, „Марка”

Летният трансферен прозорец затвори, но с него се увеличиха още повече съмненията на феновете на Реал Мадрид относно започналата вече кампания. Ето и 8-те грешки, които Белите направиха. 

1.НЯМАШЕ РЕВОЛЮЦИЯ. Бе привлечена само една голяма звезда в лицето на Еден Азар и не бе изпълнено желанието на Зинедин Зидан за сериозна промяна. Отборът изглежда почти като онзи от 2014-а. 

2.СЕРИОЗНИ ПАРИ БЯХА ПОХАРЧЕНИ ЗА ФУТБОЛИСТИ. Реал даде 305 милиона за шестима нови играчи (Азар, Йович, Менди, Милитао, Родриго, Кубо), които обаче не изглеждат особено ефективно похарчени и проблемите в определени зони останаха. 

3.БЯХА ПРОДАДЕНИ ИГРАЧИ ЗА НЕОСОБЕНО ГОЛЕМИ СУМИ. Флорентино Перес и най-вече Зинедин Зидан се раздели с футболисти като Регилон, Ермосо, Йодегор и Сарабиа, но от никой не дойдоха сериозни средства, а Реал пропусна да подсили сериозно втория си тим с талантливи младоци. 

4.НЕ ПРИСТИГНАХА ПРИОРИТЕТИТЕ НА ТРЕНЬОРА. Зидан искаше класен халф, но нито Погба, нито Ериксен, нито Бруно Фернандес бяха взети. Така в тази зона отново ще се разчита на Тони Кроос и Лука Модрич, който обаче вече е на 34. 

5.ОТПИСАНИТЕ ОСТАНАХА. Зидан не получи Погба, но за сметка на това отхвърлените Гарет Бейл и Хамес Родригес останаха. Така Белите не успяха да спестят пари от огромните им заплати, което може да се окаже сериозен проблем и за следващите години. Мариано Диас също остана. 

6.ЛОШ БАЛАНС В СЪСТАВА. Отборът изглежда сериозно дебалансиран, най-вече в средата на терена, където има едва четирима чисти халфове – Каземиро, Модрич, Кроос и Валверде. Останалите действат предимно на други позиции и затова раздялата с Дани Себайос и Маркос Йоренте изглежда доста странна.

7.НЯМА РЕЗЕРВА НА КАЗЕМИРО. Позицията на дефанзивния халф може да се окаже сериозен проблем, тъй като няма резерва на Каземиро. Тони Кроос, който е използван понякога изобщо не е толкова ефективен, колкото бразилеца. 

8.НЯМА АЛТЕРНАТИВИ В ЗАЩИТА. Серхио Рамос и Рафаел Варан не носят особена сигурност в отбрана, което се отнася и да крайните бранители в лицето на Марсело и Карвахал. Милитао се нуждае от подобрение, като интересното е, че до момента Зидан не му е дал шанс. Ситуацията в защита обаче не изглежда никак позитивна.