Реал Мадрид постигна очаквана, но доста трудна победа над Леванте с 3:2 в мач от 4-ия кръг на Ла Лига. Еден Азар дебютира за столичани, като записа 30 минути. 

Белите доминираха през повечето време и водеха с 3:0 още до почивката благодарение най-вече на отличния в мача Карим Бензема, но след това се отпуснаха и едва не бяха наказани от съперника си. 

Именно този срив в играта е нещо, което със сигурност е неприятно за Зинедин Зидан, след като един решен мач можеше да завърши кошмарно за мадридския колос, който все пак подобри актива си до 8 точки. 

В състава на Реал Еден Азар остана на пейката, а Винисиус и Лукас Васкес старираха заедно с Бензема в атака. Хамес също започна в средата на терена. Гостите пък очаквано бяха във формация с петима в отбрана. 

Още в началото Карим Бензема получи добра топката и стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но Айтор направи комфортно спасяване. Леванте действаше спокойно и опитваше да атакува във всеки един момент. 

Валенсианци бяха наситили своята половина и затова на домакините бе доста трудно при организацията на атаките. Хубав пас зад защитата постави Бензема в добра позиция, но вратарят Айтор го затвори, а удар на Кроос бе доста неточен. 

Все пак Белите започнаха да натискат и след корнер Кроос накара Айтор да спасява удара му, а след това не успя при добавката. В 21-ата минута Бензема стреля много красива от границата на пеналта, но пак Айтор изби акробатично. Последва и удар в гредата на Лукас Васкес, макар че той дойде, след като защитник изби топката в играча на Реал. 

В 25-ата минута логичното се случи. Карвахал влезе навътре, центрира с левия крак от ъгъла на наказателното поле и Бензема отбеляза с глава, за да даде преднина на мадридчани.  

В 31-ата минута французинът отново ликуваше. Този път Хамес получи свободно пространство пред наказателното поле, напредна и подаде отлично към Карим, който спокойно стреля покрай Айтор и вкара 4-ия си гол през сезона. 

В 41-ата минута нещата за Реал станаха още по-добри. Хубава атака освободи Винисиус на десния фланг, той подаде пред вратата, където Каземиро реализира за 3:0. 

Второто полувреме обаче започна с гол за Леванте. Хубава атака по фланга завърши с пас пред вратата, където Барха Майорал се разписа с удар в близкия ъгъл и наказа бившия си тим. 

Домакините определено намалиха оборотите и последва грешка при изнасянето и лошо докосване от Карвахал, което едва не доведе до ново попадение, но валенсианци не успяха да отбележат. 

Последва удар в гредата на Бензема след самостоятелна акция, преди в 60-ата минута на терена да се появи и Еден Азар за първите си минути с белия екип. Винисиус вкара в 62-ата минута след разбъркване, но голът не бе зачетен след дълго преразглеждане от ВАР. 

Столичани се поокопитиха, а Азар бе близо и до попадение, когато от фланга напредна към вратата с топка в краката и стреля, но Айтор отрази. В 71-ата минута вратарят се справи и с изстрел на Винисиус, който бе намерен отлично от Хамес в наказателното поле. 

Нещата обаче загрубяха, когато след късо изпълнение на корнер, последва центриране и на далечната греда резервата Мелеро засече и прати топката в мрежата за ужас на домакините и техните фенове. 

В минутите до края Леванте опита да натисне и в добавеното време Тибо Куртоа спаси опасен удар на Весо и Реал все пак съхрани триумфа. 

Реал Мадрид – Леванте 3:2
 
1:0 Бензема 25
2:0 Бензема 31
3:0 Каземиро 41
3:1 Майорал 48
3:2 Мелеро 75
 
Реал М: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос (61 Милитао), Марсело, Каземиро (60 Азар), Кроос, Хамес, Васкес, Винисиус, Бензема (83 Йович)
Леванте: Айтор, Мирамон, Весо, Дуарте (68 Мелеро), Постиго, Клерк, Кампаня, Вукчевич (55 Бардхи), Рочина (68 Рожер Марти), Моралес, Майорал