Реал Мадрид записа трета поредна победа в Испания, след като надделя с 2:0 над Осасуна на "Сантяго Бернабеу" в мач от 6-ия кръг на Ла Лига.

С успеха "белите" събраха 16 точки и за първи път през сезона поведоха еднолично в класирането. Гостите пък допуснаха първо поражение след завръщането си в елита.

Вижте пълното класиране в Ла Лига

Головете за домакините вкараха младите бразилци Винисиус и Родриго, който се разписа секунди, след като смени сънародника си. И двете изпълнения бяха от най-висока класа, с което латиносите затвърдиха мнението, че се очаква да се превърнат в бъдещите големи звезди на Реал. Попадение на Лука Йович пък беше отменено заради засада.

В събота възпитаниците на Зинедин Зидан имат тежко гостуване на Атлетико Мадрид, докато отборът от Памплона приема Бетис.  


Първото опасно положение дойде в 18-ата минута и беше за Реал. Алваро Одриосола проби отлично по фланга и успя да центрира по земя от аутлинията във вратарското поле. Там Раул Навас за малко да си забие автогол, но Рубен Мартинес с инстинктивен рефлекс изби. Топката попадна в Лука Йович, който не я очакваше и не уцели вратата при добавката от трудна позиция.

Малко след това мощен удар на Тони Кроос не попадна в целта, а в 25-ата минута германската звезда засече от движение, но изстрелът му беше блокиран. За първия половин час игра "белите" доминираха, но не можеха да създадат опасно положение. От своя страна Осасуна разчиташе на контри, които до този момент не бяха особено успешни и отборът нито един път не затрудни дебютанта Алфонс Ареола.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lWOrIdubb_o" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

В 36-ата минута Реал поведе след блестящо изпълнение на Винисиус. Той получи подаване от Кроос пред наказателното поле, овладя топката с левия крак и стреля с десния в далечния горен ъгъл, с което матира Мартинес за 1:0! 120 секунди по-късно младият бразилец пробва да вкара идентичен гол, но този път мерникът му изневери. В самия край на полувремето Осасуна можеше да изравни, след като Марк Кардона излезе сам срещу Ареола, но той успя да го блокира.

5 минути след подновяването на играта домакините можеха да удвоят преднина си. Осасуна сбърка при изнасянето на топката, Лукас Васкес я отне и намери Йович. Сърбинът обаче отново не уцели вратата. В 58-ата минута гол на нападателя беше отменен след допитване до ВАР. Йович получи отличен извеждащ пас в коридор от Васкес и преодоля Мартинес, но при подаването се е намирал в засада. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sScZmw-29Lg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

В 67-ата минута вратарят на гостите изби в корнер опасен шут на Кроос. В 72-ата минута току-що появилият се на терена Родриго сложи точка на спора. Младият бразилец, който смени Винисиус, се подигра с противник и с удар в далечния ъгъл матира вратаря за 2:0! Така 18-годишният талант откри головата си сметка за Реал още в официалния дебют. До края не падна гол и мадридчани спечелиха.

Реал Мадрид – Осасуна 2:0

Голмайстори: 1:0 Винисиус (36), 2:0 Родриго (73) 

Реал: Ареола, Начо, Рамос, Милитао, Одриосола, Валверде (82-Хамес), Каземиро, Кроос, Винисиус (71-Родриго), Йович, Васкес
Треньор: Зинедин Зидан

Осасуна: Мартинес, Еступинан, Ронкалия, Навас, Лийо, Гарсия, Мерида, Монкайола, Ибанес (71-Торес), Брендън (65-Вилар), Кардона (65-Авила)
Треньор: Ягоба Арасате

Мадрид, ст.: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Антонио Матеу Лаос
Жълти картони: Милитао, Начо (Реал); Лийо, Авила (Осасуна)