Младият футболист на Реал Мадрид Брахим Диас се надява, че ще забрави сериозните проблеми с контузии от последните месеци и съвсем скоро най-после ще бъде на разположение на Зинедин Зидан. 

Атакуващият играч за последно носи белия екип на 19 май срещу Бетис, когато получи мускулна травма и именно тогава започна ходенето по мъките за него. 

Заради контузията той пропусна европейското първенство до 21 години, на което Испания грабна титлата, но започна подготовка в началото на юли с надежда, че всичко ще бъде наред. 

Той замина с отбора за лагера в САЩ, където обаче получи нова контузия, заради която пропусна останалата част от подготовката. За първия мач от сезона бе почти възстановен, като отпадна в последния момент от групата за сблъсъка със Селта. 

Само 3 дни по-късно обаче, дойде ред на още една контузия и оттогава рехабилитацията му продължава. От няколко дни обаче, вече тренира със съотборниците си, което е добра новина. В Реал естествено ще бъдат максимално внимателни с него, за да са сигурни, че се е оправил напълно, но очакванията са кошмарът за младока скоро да приключи.