Зинедин Зидан призна, че Реал Мадрид е бил далеч от най-добрата си форма, след като Белите паднаха от Майорка с 0:1 и допуснаха първата си загуба за сезона в Ла Лига, което им струваше и лидерската позиция за сметка на Барселона. 

Отсъствието на основни играчи поради контузии също оказа влияние, след като отборът изостана рано в мача и така и не успя да стигне до обрат впоследствие. 

„Започнахме лошо и допуснахме гол, което усложни много нещата. До почивката реагирахме, но след нея не създадохме достатъчно положение, а когато това е така, става наистина трудно. Истината е, че ни липсваха много неща. Неприятното е, че в доста мачове стартираме трудно“ заяви Зидан. 

„Срещнахме съперник, който играе добре у дома и заслужава да бъде на по-добра позиция в класирането. Не бяхме достатъчно креативни и отговорността за това е моя. Не сме доволни и трябва да анализираме внимателно защо се получи така“ добави той. 

„Контузените играчи не могат да ни служат за оправдание. Всеки трябва да покаже, че заслужава да бъде част от този клуб. Играем на всеки 3 дни и имаме нужда от повече постоянство. Не трябва да допускаме мачове като този“ разочарован бе френският треньор.