Гарет Бейл направи интересно признание като заяви, че изпитва повече удоволствие, когато играе за Уелс, отколкото за Реал Мадрид, което едва ли ще се хареса в испанската столица. 

Нападателят бе повикан в националния тим за мачовете с Азербайджан и Унгария, въпреки че за последно игра за Реал на 5 октомври. На 13-и миналия месец той получи травма в прасеца срещу Хърватия и оттогава дори не бе тренирал със столичани. 

Изненадващо обаче, в началото на тази седмица той се включи в заниманията на Драконите, като завръщането му бе определено като „Чудото в Уелс“ от испанската преса. 

„Определено изпитвам повече удоволствие да играя за Уелс. Познавам се с повечето момчета, още откакто бяхме заедно в отбора до 17 години. Усещането е сякаш да риташ в парка с приятели в неделя, но мисля, че това е нормално“ заяви Бейл. 

„Когато съм в Уелс говоря собствения си език и се чувствам много по-добре. Това обаче не променя нещата на терена и винаги давам 100% от себе си, където и да играя и това е нещото, което винаги съм правил“ добави той. Футболистът твърди, че не обръща внимание на критиките по свой адрес в испанските медии, които със сигурност няма да подминат това му изказване.