Звездата на Реал (Мадрид) Лука Модрич представи днес автобиографичната си книга "Моята игра" по време на Панаира на книгата в Загреб. В презентацията взеха участие и седнаха на масата на сцената директорът на Белия балет и легендарен нападател Емилио Бутрагеньо, съотборникът на Модрич - бразилският защитник Марсело, приятелят му от националния отбор Матео Ковачич и бившият национален селекционер на страната Славен Билич.

34-годишният плеймейкър е участвал на три Световни първенства с Хърватия (2006, 2014, 2018) и на три европейски (2008, 2012, 2016), а до момента има 127 мача. Пред него е само Дарио Сърна, който е със 134 мача.

През миналата година стана вицешампион на Мондиала в Русия, където хърватите сензационно стигнаха до финала и отстъпиха на Франция. На клубно ниво има четири победи в Шампионската лига, Световен клубен шампион и носител на Златната топка за 2018-а година- всичко това с екипа на Реал (Мадрид).

Срещата му с медиите се състоя в хотел Еспланаде в Смарагдовата зала. А сред публиката присъстваха Звонимир Бобан, който в момента работи във ФИФА, президентът на федерацията на страната Давор Шукер, Альоша Асанович, бившите треньори на националния отбор Мирослав Блажевич, Анте Чачич и Ото Барич, както и настоящият Златко Далич.

Съавтор на Модрич е журналистът от Спортске новости Роберто Матеони. А в книгата за първи път феновете могат да научат неизвестни до този момент детайли от детството, както и много ключови моменти от периодите му в Динамо (Загреб), Тотнъм и Реал (Мадрид).

"Винаги съм искал да напиша книга, защото съм смятал, че имам интересни неща за разказване. Нещо не ми достигаше до последно за това. И нещото, което не стигаше, беше успехът с националния отбор. Когато станахме 2-и на Световното в Русия реших, че моментът е дошъл", разказва Модрич.