Реал Мадрид победи трудно с 2:1 като гост Алавес и се изкачи на върха в класирането на Ла Лига. И трите гола паднаха през второто полувреме, като Серхио Рамос даде аванс на тима си в 52-та минута, а в 65-та Лукас Перес изравни от дузпа. В 69-та Дани Карвахал донесе трите точки за “Кралете”. Домакините имаха и три претенции за неотсъдени дузпи, които бяха подминати с лекота от рефера Гилермо Куадра. 

С тази победа Реал Мадрид е на първо място в класирането с 31 точки, с три повече от втория Барселона, който утре гостува на Атлетико Мадрид. Алавес е на 13-та позиция с 18 т. 

Двубоят на “Мендисороса” се игра под непрестанния дъжд, а още в началото домакините имаха претенции за дузпа. Алейш Видал проби в наказателното поле, след което бе фаулиран от Едер Милитао. Реферът обаче не само, че не уважи претенциите на домакините, а и даде жълт картон за Видал. Повторенията обаче показаха, че Милитао чукна крака на бившия защитник на Барселона.

Малко след това Реал пропусна и първото си изгодно положение. В десетата минута Бейл засече с глава центриране на Иско, получи се рикошет, а топката се отклони от страничната греда. 

По-добрата игра на Реал продължи и в 18-та минута пробив на Карвахал завърши с подаване към Иско, чийто удар мина на сантиметри от гредата. Малко след това Иско стреля топовно и след подаване на Бензема, но този път Пачеко показа добро позициониране и улови. Домакините отговориха с удар на Лукас Перес отбит от Алфонс Ареола, а малко след това и Каземиро пробва късмета си с далечен изстрел, отразен от Пачеко. 

Втората част започна с ранен гол на Реал. В 52-та минута Тони Кроос достави прекрасна топка от свободен удар, а Серхио Рамос бе изпуснат от защитата на домакините и хладнокръвно реализира с глава. Това бе трети гол на защитника в Ла Лига от началото на сезона, толкова общо имат Герет Бейл (2) и Еден Азар (1). 

Алавес натисна след гола и в 56-та минута отново претендираха за дузпа. Лука Модрич игра нескопосано в наказателното си поле и топката се отби в ръката му, главният рефер обаче отново подмина с лекота ситуацията. След още няколко минути Гилермо Куадра отново имаше работа, след като Серхио Рамос изтласка в наказателното си поле нападател на гостите. След консултация с асистентите в стаичката за видеоповторения обаче отново взе решение да не посочва бялата точка. 

Това все пак се случи в 63-та минута. Серхио Рамос и Марсело с дружни усилия събориха Хоселу в наказателното си поле и този път Куадра нямаше как да замълчи. Лукас Перес отбеляза хладнокръвно от бялата точка с 8-мия си гол в Ла Лига и направи 1:1. 

Радостта на домакините бе кратка, след като в 69-та минута Реал вкара малко щастлив втори гол. Модрич центрира от дясното крило, а Иско някак пропусна с глава на метри от голлинията. Пачеко бе отклонил удара му, след това топката се отби в страничната греда, а отблизо Дани Карвахал довкара топката в мрежата с коляно - 2:1. 

Алавес не се отказа и натисна, като в последните минути столичани като по чудо не допуснаха изравнителен гол. В 88-та минута удар на Лукас Перес бе избит от Марсело пред голлинията, а при последвалия ъглов удар Ману Гарсия стреля с глава, но Ареола спаси с блестящ рефлекс. Последва 8-минутно продължение, но Алавес не успя да увенчае натиска си с втори гол. Дори напротив - в края на мача домакините сгрешиха при изнасянето на топката, но Федерико Валверде пропусна да уцели вратата, останал сам срещу Пачеко. 

Алавес - Реал Мадрид 1:2 

0:1 Серхио Рамос 52’

1:1 Лукас Перес 65’-д

2:1 Даниел Карвахал 69’

Алавес: Пачеко, Агирегабирия, Наваро, Лагуардиа, Дуарте, Пина (76 - Понс), Видал, Уакасо (82 - Гарсия), Риоха (60 - Бърк), Хоселу, Перес 

Реал Мадрид: Ареола, Марсело, Рамос, Милитао, Карвахал, Каземиро, Кроос, Модрич (80 - Валверде), Бейл (67 - Родриго), Иско (90 - Менди), Бензема

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qbR9DG52KGE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>