Реал Мадрид излезе на върха в испанската Ла Лига, побеждавайки очаквано Еспаньол с 2:0 на своя стадион "Сантяго Бернабеу" в мач от 16-ия кръг на първенството.

Излезлите със зелени екипи столичани тотално надиграха гостуващия отбор, който дълго време успяваше да се отбранява успешно. В 37-ата минута обаче защитникът Рафаел Варан откри резултата след асистенция на Карим Бензема.

Прекрасната форма на Бензема беше възнаградена с гол в 79-ата минута, в която интригата окончателно беше ликвидирана. Асистенция за голаджията записа Федерико Валверде. 

Малко след втория гол на домакините те останаха с човек по-малко, тъй като Ферлан Менди получи втори жълт картон и беше изгонен. Това обаче не успя да спаси Еспаньол, който остава на предпоследна позиция с едва 9 точки, като пораженията за каталунския клуб през сезона станаха 11.

Реал Мадрид събра 34 точки и има с три повече от Барселона, който обаче има мач по-малко. Довечера "блаугранас" посрещат Майорка, а преди двубоя Лео Меси ще покаже рекордната шеста Златна топка.