Провеждането на "Ел Класико" отново е под въпрос! Според El Chiringuito от Реал Мадрид обмислят да бойкотират гостуването си на Барселона, което трябва да се проведе на 18 декември.

 

  • Бойкот

Причината за крайното решение на "Кралския клуб" е страхът от безредици в каталунската столица. От "Сантяго Бернабеу" настояват сигурността им да бъде гарантирана. В противен случай от Реал могат да откажат да пътуват за дългоочаквания двубой.

 

  • История

Супердербито трябваше да се играе в края на месец октомври, но беше отложено заради политическото напрежение в Каталуния. Сега крайно настроена местна група искаща независимост, възнамерява да блокира района около "Камп Ноу" и да създаде сериозни проблеми при провеждането на сблъсъка.

Съществуваше вариант Барселона да приеме Реал Мадрид на неутрален терен, но испанската федерация обяви, че засега мачът остава на стадиона на каталунците.

 

  • Ще има ли ново отлагане? 

Според президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу "Ел Класико" няма отново да бъде отложено. "Мачът ще се изиграе, няма да има повече отлагане. Ние носим отговорност за безопасността. Сега моментът в Каталуня е труден, но това не трябва да пречи на футбола. Протестиращите трябва да се държат мирно. Хората спокойно могат да дойдат на стадиона със семействата и приятелите си. Ел Класико трябва да бъде спортен празник", категоричен беше той.