Спокойно можем да кажем, че Серхио Рамос се превърна в легенда на Реал Мадрид. Той спечели всичко с "Кралете", но има още шест предизвикателства пред себе си, които да го мотивират да играе на най-високо ниво. "Тема спорт" ни представя кои са те:

* Да се изкачи на 4-о място по брой изиграни мачове за Реал: Защитникът има на сметката си 628 участия за белите, а това е само 17 по-малко от Карлос Сантиляна, който в момента е на четвърто място в класацията. На първо е Раул със 741, следван от Касияс със 725 и Мануел Санчис със 710.

* Да подпише нов договор с Реал М: След като миналото лято имаше слухове за негово напускане, Рамос обяви желанието си да завърши кариерата си в Мадрид. Настоящият му договор е до 2021-а, което означава, че скоро трябва да бъде подновен.

* Да се превърне в първия капитан, който печели четири европейски купи (КЕШ/ШЛ): Франц Бекенбауер е единственият друг капитан, който е печелил три пъти КЕШ/ШЛ с лентата на ръката. Затова Рамос се цели в това да се превърне в този, който го е правил 4 пъти.

* Да изравни головия рекорд за защитник на Роналд Куман: Рамос е отбелязал 64 шампионатни гола в кариерата си - 62 за Реал М и 2 за Севиля. Куман има на сметката си 67 и е най-резултатният защитник в историята на Ла Лига. Фернандо Йеро със 105 гола има повече от тях, но през голяма част от кариерата си играе по-напред.

* Да продължи да реализира от дузпи. Защитникът се превърна в един от най-добрите изпълнители на наказателни удари в света и не е пропускал от бялата точка от май 2018. Той има отбелязани 16 поредни изпълнения на дузпи.

* Да надмине Даниел Пасарела и Буфон. Легендарният вратар държи рекорда за най-много мачове за национален отбор на европейска държава със своите 176 срещи за Италия, но Рамос е близо зад него със 170. Също така той е само на един гол от постижението на Пасарела - 22 попадения за Аржентина, което го прави най-резултатния защитник на ниво национални отбори в историята.