Полузащитникът на Аякс Дони ван де Бек е сигурно ново попълнение за Реал Мадрид, но от следващия сезон, пише „Марка”, потвърждавайки информация на вестник „Де Телеграаф”. 

Наскоро стана ясно, че футболистът ще остане в Аякс до края на кампанията, но според испанското издание през лятото е гарантирано, че ще заиграе на „Сантяго Бернабеу”. 

Интерес към него има от доста отбори, но още преди началото на настоящата кампания Ван де Бек е дал съгласието си да премине при Белите, които ще платят около 55 милиона евро за него. Остава само да се уточнят подробностите по споразумението. 

Халфът привлече вниманието към себе си след серия силни изяви през миналия сезон, когато Аякс стигна до полуфиналите в Шампионската лига и бе на крачка от това да стигне и до финала. Все още само на 22 години специалистите са на мнение, че той ще продължава да се подобрява. 

В Мадрид обаче ще трябва да освободят място за нови футболисти, след като в момента отборът разполага с 26, а след наем трябва да се върнат Кубо, Ашраф и Йодегор. Това обаче едва ли ще бъде особен проблем.