Реал Сосиедад тресна с 4:3 Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу" в среща от 1/4 финалите за купата на Испания и изрита "кралете" от турнира.

Два гола за гостите във вратата на Реал набута Исак (54 и 56), по един добавиха Йодегор (22) и Мерино (69). Точни за домакините бяха Марсело (59), Родриго (82) и Начо (93).

Така "баските" записаха страхотна победа и заслужено са на 1/2 финал в турнира, докато "белите" ще насочат вниманието си към първенството и Шампионската лига.


Двубоят започна ударно с атаки и към двете врати. В първоначалните минути Реал можеше бързо да вкара, но с пропуски се отчетоха Бензема и Винисиус.

Отговорът на "баските" бе светкавичен. В 22-ата минуа Александер Исак залъга защитата на Реал и стреля мощно от границата на наказателното поле, при което Алфонс Ареола изби топката, но тя попадна в Йодегор, който от упор го разстреля за 0:1.

Трябва да се отбележи, че Йодегор извади лек късмет при това попадение, тъй като се получи рикошет от тялото на Милитао, който залъга Ареола. "Кралете" се хвърлиха в атаки, но неточни пред вратата на гостите бяха Тони Кроос и Валверде.

От своя страна Сосиедад залагаше на бързи контри, като стигна до чисто положение в 38-ата минута, което обаче бе профукано от Йодегор. В края на полувремето и Александър Исак направи невероятен пропуск пред вратата на Реал.

Втората част започна с нови голове за гостите. В 49-ата Мартин Йодегор пусна страхотен пас към Исак, който опъна мрежата, но попадението бе отменено поради засада след намеса на ВАР.

Сосиедад обаче бързо заби ново попадение. Пет минути по-късно Бареначея центрира към Исак, който опъна мрежата за 0:2. Това обаче не бе всичко и Исак направи 0:3. Реал бе в шок, но бързо върна един гол дело на Марсело.

В 69-ата Реал Сосиедад направи 1:4, след като Микел Мерино бе точен. До края Реал се вдигна на мощен щурм и вкара две попадения дело на Родриго и Начо за 3:4.

До нов гол обаче не се стигна и така Сосиедад би шута на Реал Мадрид от купата на Испания.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 3:4

Голмайстори:

0:1 Йодегор (22)
0:2 Исак (54)
0:3 Исак (56)
1:3 Марсело (59)
1:4 Мерино (69)
2:4 Родриго (81)
3:4 Начо (90+3)

Реал Мадрид: Ареола; Начо, Митао, Рамос, Марсело; Валверде (76 - Йович), Кроос, Хамес (46 - Модрич); Браим Диас (76 - Родриго), Бензема, Винисиус

Реал Сосиедад: Ремиро; Горосабел, Ариц, Льо Норман, Монреал; Субелдия, Мерино, Йодегор; Янузай, Исак (71 - Айхен), Оярсабал