Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отново изчетка мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, определяйки го за най-добрият в професията.

"Пеп Гуардиола е показал какво може в Барселона, Байерн и Манчестър Сити. Има много треньори на топ ниво, но аз мисля, че той е най-добрият в света. Сега ни чака мач Реал Мадрид - Манчестър Сити, а не Зидан - Гуардиола", заяви френската легенда преди днешното зрелище между "кралете" и "гражданите".

"Хората искат да гледат първия сблъсък. Ще бъде атрактивен. За контузията на Еден Азар Еден съм ядосан, няма как да съм доволен от това развитие. На всички ни е тъжно заради контузията му. Той искаше да се завърне в игра и да покаже какво може, но за съжаление пак пострада. Не знам дали Азар ще бъде опериран. Това, което знам е, че той не е щастлив от това, което стана. Това не добре и за отбора."

"Ние много добре знаем, че това е една много специална седмица за нас заради мачовете срещу Сити и Барса. Това, което искат играчите е да се представят на ниво в тях. Това, което трябва да направим е да дадем всичко от себе си. За това става въпрос. Трябва да се фокусираме върху това, което правим най-добре, а не върху 1-2 лоши резултата", добави Зизу, цитиран от Фокус.

"Играем добре и очаквам да направим силен мач срещу Сити. Искаме да накараме нашите фенове да се гордеят с нас. Трябва да дадем всичко от себе си. Знаем колко важен е този мач. Има много отбори, които обичат да притежават топката. Всеки тим си има силни страни и работата на един треньор е да ги неутрализира. Сити имат много силни страни, включително и владеенето на топката. Всъщност тук по-важно е ние какво ще направим. Мен това ме интересува", добави Зидан.