Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е действал предпазливо на пазара в последните няколко години с цел да избегне натрупване на голям брой високи заплати и да не се изпада в рискови ситуация.

Именно това е и причината кралете да не прибягват до орязване на възнагражденията на своите играчи и служители, съобщава Магса.

За този сезон белите са предвидили 430 млн. евро за заплати, което да не надхвърля с много половината от предвидените приходи - 822 млн. По данни от 30 юли 2019-а резервът на Реал е достигнал 155 млн. евро, което може да помогне сериозно във времена на криза.

Магса допълва, че нетните печалби на кралете през последните няколко години са над 320 млн. Пример за внимателния подход на Флорентино Перес на пазара е случаят с Пол Погба. През миналото лято операцията бе спряна по финансови причини. 

Босът на "Бернабеу" не иска ничия заплата да надвишава възнагражденията на Серхио Рамос (б.р. - вчера празнува 34-тия си рожден ден) и Гарет Бейл, пише Фокус.

Напускането на Кристиано Роналдо също е помогнало за по-добрия финансов баланс. Друг пример са действията на Реал през 2017-а, когато отборът влезе в битката за Килиан Мбапе, но се отдръпна заради високата трансферна сума.