В Байерн Мюнхен не са успели да забележат таланта на Рафаел Варан и са отказали да платят на него 5 милиона евро на Ланс преди близо едно десетилетие, разкрива легендата на баварците Вили Саньол.

„Когато бях скаут на Байерн един приятел ми се обади, че трябва непременно да отида в Ланс, за да видя супер интересен млад футболист“, започна своя коментар Саньол пред RMC Sport.

„Само за едно полувреме видях колко е зрял Рафаел за възрастта си. Играеше като дефанзивен полузащитник и беше преместен като централен защитник след паузата.“

„Имах връзки в Ланс и след 48 часа получих цена за Варан. Те искаха между 4 и 5 милиона евро, плюс приятелски мач за допълнителни приходи. Когато дадох досието на шефовете на Байерн, те ми казаха, че 5 милиона евро за 18-годишен футболист е висока сума. Два месеца по-късно Реал Мадрид плати за него 10 милиона евро.“

„Сигурен съм, че той е щастлив в Мадрид и изобщо не съжалява за избора си. Но за мен е разочароващо, защото можех да привлека за Байерн централен защитник, който да играе там 10-12 години“, добави Саньол.