Реал (Мадрид) постигна победа с 3:0 над гостуващия Валенсия в среща от 26-ия кръг на Ла Лига, която се игра на стадион "Алфредо Ди Стефано" в испанската столица.

Срещата бе без публика и съвсем логично липсваше всякакъв заряд, но Карим Бензема успя да вкара първото попадение за "кралете" в 61-ата минута. Асенсио от своя страна удвои с гол в 74-ата минута, преди Бензема да оформи крайния резултат в 87-ата минута с второто си попадение в срещата.

След този мач мадридчани са втори в класирането с актив от 62 точки и изостават само на два пункта от лидера в таблицата Барселона.

Отборът на "прилепите" от своя страна е на 8-ата позиция в класирането с актив от 43 точки и се отдалечава от зона Европа.

Гостите завършиха мача с човек по-малко заради червения картон на Лий в 89-ата минута.


Като цяло мачът започна по-добре за домакините и още в 4-ата минута Каземиро отправи удар, който обаче бе уловен от противниковия вратар.

В 11-ата минута и Кроос пробва късмета си, но нидерландският страж на гостуващия тим отново бе на мястото си.

Секунди след това Азар излезе сам срещу вратаря, но така и не успя да го преодолее и направи фрапантен пропуск.

"Прилепите" от своя страна отговориха с греда на Морено в 15-ата минута, след като нападателят бе изведен зад защитата.

В 21-ата минута Валенсия вкара, но попадението не бе зачетено след намесата на ВАР. Попадението иначе бе на Родриго, но заради засада не бе зачетено.

В 30-ата минута Карвахал излезе сам срещу Силесен, но стражът на гостите отново се намеси решително.

В самия край на полувремето Куртоа бе принуден да прави фантастично спасяване след удар на Кондогбия, който бе много близо да се превърне в гол.

Второто полувреме започна с нелошо темпо и в 57-ата минута Реал стигна до първия опасен шанс, но ударът на Валверде бе отразен от стража на Валенсия.

Четири минути след това Бензема успя да открие след пас на Азар и удар от точката на дузпата.

В 65-ата минута Силесен се намеси за пореден път след удар от дистанция на Модрич.

Интригата в този мач приключи в 74-ата минута, след като Менди центрира и Асенсио засече топката във вратата от близка дистанция.

В 87-ата минута с бомбен удар около точката на дузпата Бензема направи резултата класически и на практика сложи край на какъвто и да е спор.

До самия край срещата просто се доиграваше, а гостите останаха с човек по-малко в 89-ата минута заради директен червен картон на Лий.

Реал (Мадрид) - Валенсия 3:0
1:0 Бензема 61
2:0 Асенсио 74
3:0 Бензема 87

Реал (Мадрид): Куртоа, Рамос, Варан, Менди, Карвахал, Кроос, Каземиро, Модрич, Азар (82 - Винисиус), Бензема, Валверде (74 - Асенсио)

Валенсия: Силесен, Санмартин, Мангала, Вас, Гая, Парехо (69 - Коклен), Кондогбия, Солер (69 - Черишев), Торес (59 - Гуедеп), Гомес (59 - Гамейро), Родриго (76 - Лий)