Реал Мадрид удари с 2:1 Реал Сосиедад и направи важна крачка към шампионската титла в Испания.

"Кралете" събраха 65 точки, колкото има и Барселона. Реал обаче е с по-добри показатели от преките срещи между двата отбора и свали "каталунците" от първото място.

Точни за гостите бяха Серхио Рамос от дузпа (50) и Карим Бензема (71). Попадението за домакините вкара Микел Мерино (83).

Трябва обаче да се отбележи, че на два пъти решения на съдиите бяха в полза на Реал.

Първо Сосиедад успя да изравни, но гол на Янузай бе отменен за спорна засада, след това пък системата ВАР потвърди попадение на Карим Бензема. Домакините искаха игра с ръка на Бензема, но такава не бе зачетена. 


Реал Мадрид започна атакуващо мача и можеше да вкара още в началото, но Винисиус от чиста позиция стреля в аут. "Кралете" продължиха да доминират, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

Момчетата на Зинедин Зидан владееха инициативата, но домакините затваряха празните пространства и не им даваха почти никакви шансове.

След половин час игра Реал Мадрид поиска дузпа. Тогава Марсело се свлече в наказателното поле, но правилно не последва наказателен удар. Последва нов шанс за Реал, но този път Бензема не успя да вкара.

Второто полувреме започна с дузпа за Реал Мадрид. Винисиус бе съборен в наказателното поле от Диего Йоренте и бе отсъден наказателен удар. Зад топката застана Серхио Рамос и вкара за 0:1.

Малко по-късно капитанът на Реал се контузи и бе заменен. В 67-ата минута домакините вкараха страхотен гол, но попадението бе отменено поради засада.

Решението на съдиите подлуди треньорската скамейка на Сосиедад, като дори не бе разгледано от ВАР. Само две минути по-късно Бензема опъна мрежата за 0:2, но останаха съмнения, че си помогна с ръка.

ВАР се намеси, но отново в полза на Реал Мадрид и това практически реши мача. Към края домакините се вдигнаха и успяха да върнат едно попадение дело на Микел Мерино (83).

Реал обаче запази преднината си и взе ценна победа в битката с Барса за шампионската титла.