Зинедин Зидан продължава да се изкачва все по-нависоко в треньорската йерархия. Това показват цифрите, след като „Реал“ (Мадрид) победи 7 от 8-те най-добри отбори в Ла Лига.

Освен че „кралете“ взеха трите точки като гости на „Реал Сосиедад" в последния кръг, те спечелиха на още 2 много трудни места - на „Санчес Писхуан“ и „Колизеум Алфонсо Перес“.

И бяха постигнати равенства на терените на „Барселона“, „Атлетико“, „Виляреал“ и „Валенсия“. Пет от седемте водещи отбора пък паднаха от „Реал“ като гости – „Атлетико“, „Барселона“, „Валенсия“, „Реал Сосиедад" и „Севиля“, а на „Хетафе“ и „Виляреал“ предстои да гостуват на „Алфредо ди Стефано“.

Но трите поражения на „белите“ обаче дойдоха срещу отбори от дъното на таблицата. А днес в Мадрид гостува именно такъв съперник – „Майорка“.

Пораженията на „Реал“ бяха именно от отбора от Балерските острови, „Леванте“ и „Бетис“. В допълнение, „кралете“ стъпиха накриво срещу „Валядолид“ и „Селта“. Така че предстоящите мачове на тима на Зидан срещу „Майорка“ и „Еспаньол“ в никакъв случай няма да минат лесно.

Докато четири от петте загуби на големия съперник „Барселона“ са срещу отбори от първата половина на класирането – „Реал“, „Валенсия“, „Атлетик“ (Билбао) и „Гранада“. Другото им поражение е от „Леванте“, който е 11-ти в класирането.

В 202-та официални мача на Зидан като треньор на „кралете“, той победи на стадиони като „Олимпико“, „Камп Ноу“, „Висенте Калдерон“, „Сан Паоло“, „Сан Мамес“, „Вестфаленщадион“, „Парк де Пренс“, „Ювентус Стейдиъм“...

Марио де ла Рива, „АС“

Превод на "Монитор"