Реал Мадрид си върна първата позиция в Примера дивисион, след като надигра с 2:0 на стадион “Алфредо ди Стефано” гостуващия Майорка. Винисиус даде ранен аванс на столичани в 19-та минута, а в 54-та Серхио Рамос покачи с прекрасно изпълнение на свободен удар. В края дебют за Майорка записа 15-годишният аржентинец Лука Ромеро, с което стана най-младият футболист с минути в испанското първенство. 

Реал Мадрид остава начело в класирането, след като се изкачи на върха в предишния кръг. Тимът на Зинедин Зидан има 68 точки, колкото има и Барселона, но е с предимство в преките двубои. Майорка остава под чертата - 18-та позиция с актив от 26 точки. 

Реал Мадрид започна силно срещата и още в 6-та минута стражът на гостите Маноло Рейна трябваше да показва класа след опасни удари на Карим Бензема и Гарет Бейл. Майорка отвърна с изстрел на Баба, спасен с мъка от Тибо Куртоа.

В 16-та минута Винисиус бе изведен от Еден Азар на стрелкова позиция, но младият бразилец не успя да нанесе достатъчно добър удар. Три минути по-късно Винисиус поправи мерника си. При спорна ситуация за засада Модрич изведе Винисиус сам срещу Рейна и бразилецът технично копна топката зад вратаря за 1:0. Ситуацията бе спорта, защото по време на подаването на хърватина Гарет Бейл, който бе в засада, едва не се сблъска с Винисиус. Реферът на срещата прецени, че уелсецът не влияе на играта и засече гола. 

По-добрата игра на Реал продължи и в 24-та минута Винисиус бе близо до втори гол. Бразилецът получи хубаво подаване от Бензема и опита да прехвърли Рейна, но този път топката се отби в гредата. Малко след това стражът на гостите отрази нов удар на Винисиус. 

Хората на Зинедин Зидан търсеха усилено втори гол, с който да затворят срещата и тогава дойде моментът на Серхио Рамос. Капитанът на Реал изпълни по перфектен начин свободен удар в 56-та минута и остави на място Рейна за 2:0. 

Това бе 8-ми гол на Рамос от началото на сезона и общо 118-ти в професионалната му кариера на клубно и национално ниво. Единственият защитник с повече голове в рамките на един сезон в Ла Лига е Езикел Гарай, който през сезон 2006/2007 вкара 9 гола за Расинг Сантандер. 

Минути по-късно Кубо, играещ в Майорка под наем от Реал, направи самостоятелен пробив, преминавайки през трима защитници на домакините. Шутът на талантливия японец обаче бе неточен и топката се оплете във външната страна на мрежата. 

В заключителните минути на срещата имаше и още един момент за историята. 15-годишният аржентинец Лука Ромеро  записа дебют за Майорка и стана най-младият футболист в историята на испанското първенство. Ромеро (15 години и 219 дни) подобри постижението на бившия играч на Селта Самсон от декември 1939 г. - 15 години и 255 дни. 

Реал Мадрид - Майорка 2:0

1:0 Винисиус 19’

2:0 Серхио Рамос 56’

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Валверде, Модрич (71 - Асенсио), Азар (62 - Кроос), Бейл (71 - Иско), Винисиус (83 - Мариано), Бензема (83 - Диас)

Майорка: Рейна, Посо, Валент (61 - Гамес), Раийо, Седлар, Лаго (70 - Салибур), Баба (84 - Ромеро), Фебас (61 - Севиля), Дани Родригес, Кубо, Будимир (61 - Кучо)