Реал Мадрид - Хетафе, мач от 33-тия кръг на Ла Лига, стадион “Алфредо ди Стефано”, 23:00 часа българско време. 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Куртоа, Ареола, Алтубе

Защитници: Карвахал, Милитао, Рамос, Варан, Марсело, Менди

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Хамес, Иско

Нападатели: Бензема, Бейл, Васкес, Йович, Асенсио, Диас, Мариано, Винисиус, Родриго

 

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид получи още един неочакван подарък от Барселона в битката за титлата и сега тимът на Зинедин Зидан може да увеличи преднината си пред големия противник на върха в класирането. Авансът на столичани е точка и при победа довечера ще се увеличи до 4. Шест кръга преди края на сезона “Кралете” се намират във впечатляваща форма, като в момента тимът е в серия от 5 поредни победи. 

Реал не е отборът, който вкарва най-много - 5 гола в последните три мача, но хората на Зидан играят стабилно в защита. В последните месеци в големия лидер на терена се превърна Карим Бензема, който се отчете с 3 гола и асистенция в последните 4 мача. 

Хетафе влиза в мача като ясен аутсайдер, но хората на Хосе Бордаяс са оптимистично настроени, след като са в серия от 4 поредни мача без загуба. Три от тях са равенства, но в понеделник Хетафе взе важна победа от 2:1 над Реал Сосиедад и се изкачи до петото място в класирането, на две точки от третия Севиля и на 5 точки пред седмия в класирането. 

За Реал в тима се завръщат Ферланд Менди и Лука Модрич, които изтърпяха наказания. Начо е близо до възстановяването, докато Лукас Васкес и Лука Йович все още не са във форма, но попаднаха в групата за мача. 

Резултат: 2:0